DEPILACIJA

Depilacija je metoda odstranjevanja dlak s smolo. Poteka tako da se smolo nanese na poraščene predele in se jo odstrani s trakovi. Postopek se ponavlja na vsakih 3-5 tednov. Dlake se po večkratnem postopku postopoma razredčijo. Po končani depilaciji se kožo namaže z negovalnim oljem in hladilnim gelom za prijetnejši občutek in svežino.

IPL

ipl-malaVisoka tehnologija Green Flash IPL-a omogoča niz posegov, ki se izvajajo v vsakem kozmetičnem salonu, le s pomočjo nežne svetlobe. Epilacija in zdravljenje aktivnih aken je sedaj hitro in enostavno. Terapije, ki se izvajajo z aparatom Green Flash temeljijo na principu selektivne fototermolize. Svetloba določenega spektra valovnih dolžin se selektivno absorbira v tako imenovanih kromoforjih – melaninu (koži, dlaki in lasnem mešičku) ter porifirinu (akne). Pri tem se pretvori v toplotno enrgijo, ki deluje na tkivo na zelo omejenem področju. Okoliško tkivo ostane praktično nedotaknjeno. Pojav neželenih učinkov se tako zmanjša na minimum.

IPL tehnologija zagotavlja hitro, učinkovito, neboleče in progresivnoodstranjevanje dlak. Sprožena svetlobna energija se absorbira v melaninu. Ker je melanina največ v celicah matriksa in folikla dlake, se tu sprosti največ energije. Ta jih uniči (fototermoliza) ne da bi poškodovala okoliška tkiva. V papili se nahajajo tudi krvne žile, ki prehranjujejo dlako. Zaradi širokega spektra valovnih dolžin s katerimi delujemo na kožo in delne absorbcije energije v hemoglobinu, pride do zamašitve žil, ki prehranjujejo papilo. Posledica je zmanjšana oskrba folikla s krvjo kar se kaže v zmanjšani ponovni rasti dlake.

Za odstranitev vseh dlak je potrebno ponoviti poseg na določenem področju 3-5 krat v pravilnih časovnih presledkih. Za odstranitev 70 do 90 % nezaželenih dlačic je potrebnih cca. 5 obiskov (odvisno od vrste dlak).